Składniki na ciasto:
- około 4 szklanki posiekanej żółtej papryki
- poł szklanki pokrojonej dyni
- 3 szklanki kukurydzy
- 2 szklanki cukinii lub bakłażana
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1 rozgniecione awokado
- łyżeczka tłuszczu kokosowego
- szczypta pieprzu kajeńskiego
- garść ulubionych kiełków
- pieprz
- papryka w proszku
- suszone wodorosty
Ciasto przygotowuję w blenderze. Robię placki, wycinam prostokąty lub kwadraty i delikatnie owijam nimi foremki do rurek, jeśli nie posiadasz takich wystarczy owinąć ciastem wąską butelkę. Włożyć do lodówki by masa zastygła, a potem nadziewać tym co mamy i lubimy.
Pycha! miałam niezłą frajdę w przygotowaniu wrapsa.Dzięki za przepis!
OdpowiedzUsuńHej Kochana:) Wygrałaś tusz na moim blogu ale chciałam Ci napisać że Twoja strona jest super- jestem w trakcie przerzucania sie na raw więc będe stałą czytelniczką:)
OdpowiedzUsuńekocentryczko - dużo zabawy z tym jest, ale efekt super. Wypróbuj także opcję z suszeniem w dehydratorze lub piekarniku.
OdpowiedzUsuńBrunetko - dziękuję za informację ;-). Zapraszam do zaglądania i pytania, dzielenia się uwagami. Życzę powodzenia w raw food!!
Pozdrawiam Was dziewczyny
wow wyglada to ewelacyjnie!!! Aniu to mozna to wysyszyc w dehydratorze?
OdpowiedzUsuńEwcia nie mam dehydratora, więc niewiem ile czasu można to suszyć w tym sprzęcie. W piekarniuku z termoobiegiem suszyłam około 10 min w 150 stopniach - nie chciałam by z ciasta zrobiła się totalna skorupa.
OdpowiedzUsuń