- o żywności gotowanej i surowej,
- czym jest równowaga w żywieniu i co ma z tym wspólnego zdrowie,
- jak wyglądało jedzenie dawniej w naszym kraju,
- dlaczego ludzie żyjący w Tybecie są zdrowi,
- dlaczego żyjące na wolności zwierzęta nigdy nie są otyłe,
- jak właściwie przygotować musli?
- sens moczenia orzechów,
- dlaczego białka i węglowodany powinniśmy jeść w stosunku 1:6 - w żywieniu makrobiotycznym,
- jak zachowuje się człowiek przeziębiony, chory na grypę,
- o białkach leczniczych,
- co jest powodem nieuleczalności chorób,
- w jaki sposób zatruwamy sami siebie,
- ważność omega 3,
- jak powstają powikłania w leczeniu cukrzycy,
- czy miażdżycę można całkowicie cofnąć,
- dlaczego rozstępy są wynikiem zjadania zbyt dużej ilości białka nawet na diecie wegańskiej,
- czym jest post? jaki jest jego cel?,
- w jaki sposób leki nam szkodzą?,
- czym jest gorączka,
- itp.
Część 1:
część 2:
Jejciu. Dawno nie odwiedzałem blogaśnego światka, ale widzę, że nadal sporo fajnych rzeczy można się dowiedzieć i uzupełnić wiedzę :)Dzięki Aniu :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Rawiatek
UsuńA ja śledzę u Ciebie na bieżąco, p. Łuczaja uwielbiam i niecierpliwie czekam na jego nową książkę z dziką kuchnią :-)
Oooo tak. Też na Nią czekam i chyba już powinna być lada dzień dostępna. Nie wiem czy kupię, bo krucho z kasą teraz ale na pewno trochę w tej księgarni posiedzę :D
UsuńRawiatek
UsuńMnie ciekawi generalnie jest kompatybilność: obrazek rośliny, o roślinie i potrawa i jak mi się układ spodoba i cena używanej książki będzie niska to może się skuszę :-)