Szukaj na tym blogu

Translate

poniedziałek, 19 grudnia 2011

Pasztet z łososia

Rawmocksalmon
źródło: www.noshtopia.com



Pasztet z łososia

przepis autorstwa Alissy Cohen


2 szklanki moczonych orzechów włoskich
2 łodygi selera naciowego
1 duża czerwona papryka
1 duża cebulka
1/2 - 1 łyżeczka soli morskiej



        Wszystkie składniki połączyć w blenderze na gładką masę. Kolor paszteciku wyjdzie podobny jak na poniższym zdjęciu, więc aby bardziej przypominał łososia można w trakcie blendowania dodać sok z buraczka, albo nawet słodkie, mielonej papryki. I zapewniam, że naprawdę smakuje jak łosoś ;-)


Przepis na pastę z "tuńczyka" możesz znaleźć tutaj.


6 komentarzy:

  1. A jakie dobre, tylko trzeba uważać, bo można się uzależnić ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobiłam się głodna:P uwielbiam łososia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Więc możesz wypróbować wersję witariańską;-)

    OdpowiedzUsuń
  4. No dobra ale gdzie ten Łosoś ? Po jakiego grzyba dawać takie nazwy daniom , które nie mają nic wspólnego z prawdą ? Google mi wypluło ten przepis , ponieważ szukałem przepisu na danie z ryby . Według mnie gdyby dodać tutaj jakieś 300g grilowanego lub wędzonego Łososia byłoby smaczniejsze.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Anonimie

      Pasztet jest w wersji dla osób na raw food ;-), a my mięsa nie jemy, ryby to też mięso. A nazwa powstała jako odpowiednik smaku i wyglądu w tradycyjnym jedzeniu, tak jak masz "leczo wegetariańskie", "bigos jarski" czy "gołąbki wegańskie". Przepisy z późniejszymi datami publikacji już są jasno oznaczone, by nie wprowadzać w błąd.

      Pozdrawiam

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwuj przez e-mail: