Szukaj na tym blogu

Translate

środa, 18 sierpnia 2010

wegetariańska;-) NUTELLA

I jeszcze cudo, które zjadłam na kolację. Chciałam pokazać Wam mój wywar warzywny zainspirowany tym przepisem, nieco zmodyfikowany i zapasteryzowany, ale kolor nie wygląda zachęcająco ;-).
Jest za to kanapeczka, w ramach chelba: maca, która nadal jakoś staje mi w gardle. Ale za to krem: palce lizać.

Jelita nie narzekają na zmianę sposobu żywienia, ale duch tęskni za surówką. Zmęczenia nie odczuwam. Na dzień dzisiejszy 50% to surówka, a w pozostałej połowe: duszone i gotowane warzywa, maca, pierogi ruskie i jeszcze herbata ziołowa.

wegetariańska ;-) NUTELLA

pół awokado
pół łyżeczki karobu
łyżeczka miodu

Składniki wymieszać razem, posypać wiórkami koksowymi lub mielonymi orzechami włoskimi. Smacznego!

2 komentarze:

  1. oj oj oj oj oj oj


    akurat mam wszystko oprocz karobu, ale kakao tez lpewnie bedzie ok
    z tym miodem to nie wiedzialam!
    jak mialam vitamixa to dodawalam jeszcze banana i jak mi sie podgrzalo to byl normalnie czekoladowy budyn! wypas!!!

    Monika

    jestem na anonimowo od dzis:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Karob w ostateczności zastąpi kakao!
      Ja znów za budyniami ani trochę nie przepadam.
      Pozdrawiam

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwuj przez e-mail: