Szukaj na tym blogu

Translate

czwartek, 7 kwietnia 2011

ciasto jabłkowo- mangowe (raw food)

       Kolejny przepis na surowe ciacho. Dziś przepis w całości od Ewelinki naszej. Pokazywała go już baaaardzo dawno temu, więc potraktujmy ten post jako przypomnienie, albo dla nowych czytelników jako ciekawostkę, cudowny przepis.




zdjęcie i ciasto autorstwa Ewci
 

CIASTO JABŁKOWO - MANGOWE

Składniki:
*3 kubki namoczonych migdałów
*1 1/2 kubka daktyli
*2 kubki suszonego mango i jabłek ( lub innych owoców, które kochacie) moczonych w 2 szkalnkach filtrowanej wody, przez okolo 30 minut





Przygotowanie: migdały zblendować (nie za długo, gdyż wydzieli się z nich olej), potem osobno zblendować daktyle aż do uzyskania papki lub jednolitej pulpy. Następne oba produkty wyrobić na gładką masę, i wyłożyć ją na głębszy talerz. Mango i jabłko zblendować na gładką masę i wylać ją na bazę. Posypać szczyptą miłość i włożyć na ok. 3 godziny do lodówki.


A tutaj instrukcja wykonania na filmikach:









.................................................
Źródła:
1. http://surowadieta.blogspot.com/2010/05/mango-apple-pie.html
2. http://www.youtube.com/watch?v=dK7vEag8IEY&feature=related
3. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tBBEsmp8DBk

2 komentarze:

  1. Mniam... czuję, że pycha.
    Dzięki Aniu, że umieściłaś ten przepis. Ja nie widziałam u Ewci. Napewno zrobię.

    A Ewcia jest super kuchareczka.

    OdpowiedzUsuń
  2. Krysiu spróbuj z surowych owoców- jeśli masz akurat dostępne ;-).
    Przepis stary - ale chyba najpiękniejszy wizualnie.
    pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwuj przez e-mail: