autor: Mila ilina |
SPÓD
2 duże dojrzałe pomidory
1 szklanka pulpy migdałowej (resztek po robieniu mleka migdałowego)
1/2 szklanki miąższu z kokosa1/3 szklanki zmiksowanych na mąkę nasion lnu
świeża bazylia
1 cebula
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1/3 łyżeczki soli morskiej ( lub himalajskiej lub gruboziarnistej)
Składniki zblendować na gładką masę, podzielić na dwie części. Suszyć w dehydratorze.
SOS POMIDOROWY
czerwona papryka
kilka suszonych pomidorów, mogą być z oliwy
1 łyżka rozdrobnionych ziół
1 łyżka tłuszczu kokosowego
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
SER A'LA MOZARELLA
1 szklanka moczonych orzechów nerkowca
1 żółta papryka
sok z około 1/2 cytryny
2 łyżki wody
1 średnia cebulka
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki agawy
1/2 łyżeczki soli
P.S. To chyba pierwsza pizza, która mi wyszła tak pięknie jak ta na zdjęciu . Oczywiście składniki zostały bardzo mocno zmodyfikowane do dostępnych mi produktów.
mam ochotę na pizzę od dłuższego czasu :D
OdpowiedzUsuńale bym sobie taka zjadla:) pozdrawiam,Jola
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale, jak ciacho jakieś ;)Podziwiam, że Ci się chce takie pyszności przyrządzać.
OdpowiedzUsuńCzuję ten zapach ... Ach ... !!! : )
OdpowiedzUsuńloveyouamy, Jolu, Gatito, Eleno
OdpowiedzUsuńTaka pizza jest naprawdę pyszna. Wbrew pozorom pizze bez tradycyjnego sera są smaczniejsze, a ta witariańska to moc witamin i wartości odżwyczych :-)
Pozdrowienia dla Was wszystkich
Muszę w końcu spróbować takiej pizzy:)
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie!
Pozdrawiam
Rany, ale to musi być dobre! ;-)
OdpowiedzUsuńAniu
UsuńJest boskie :-)
O maryjciu, ale to pięknie i pysznie wygląda. *.*
OdpowiedzUsuńJustyna.
Justyna
UsuńI jest boskie w smaku :-)
Buziak
sprawilas sobie dehydrator kochana? :*
OdpowiedzUsuńMonika
UsuńOdezwę się do Ciebie jak już będę miała internet, dehydratora nadal nie mam, radzę sobie pekarnikiem, patelnią i upałami z mega ciepłym słońcem...
Ściskam i zdrowia życzę