źródło: real-meal.ru |
Składniki:
3 miękkie banany
garść namoczonych orzechów nerkowca
garść namoczonych pestek słonecznika
skórka pomarańczowa
Banany pokroić w plasterki i wysuszyć w dehydratorze/na słońcu/ w piekarniku - mają być lekko "gumowate". Pozostałe składniki zblendować na gładką masę, formować kulki o owijać w podsuszonych plastrach banana.
super smakołyk:)
OdpowiedzUsuńbutterfly
UsuńA jak się doda jeszcze daktyle to jest jeszcze bardziej super :-)
Nie mogę się doczekać kiedy ich spróbuję:) Wyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńWyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńAkurat mam takie podsuszane plasterki bananowe - sama suszylam w piekarniku na najniższej temp.
Ale mi dałas ciekawy pomysł na słodki deserek.
Pozdrawiam
ekocentryczko
Usuń:-)
Aurora
Specjalnie dla miłośników bananów :-)
Krysia
Jak pokombinujesz z przepisem daj znać.
Mniammmm. To musi być pyszne!!! Z pewnością sobie zrobię taki deserek. Dziękuję za pomysł. Fajnie, że dzielisz się z innymi swoją wiedzą i pomysłami.
OdpowiedzUsuńNigdy nie wpadłam na pomysł ususzenia bananów w piekarniku. Takich kupnych suszonych nie lubię, bo są bardzo słodkie, więc musze spróbować tych domowych ;)
OdpowiedzUsuńObłędne!
OdpowiedzUsuńMalinka
UsuńWszystko co ma banany jest pyszne :-). Czasem jedzonko raw jest tak banalnie proste, że aż... ręce mi opadają...
Angelika Nowak
Ja suszone kupuję na targu, ludzie suszą w wędzarniach, marzę o dehydratorze póki co.
zufik
O tak!
Będę musiała wypróbować. Wyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
zoya
zoya
UsuńKoniecznie, ale susz tak by plasterki były naprawdę gumowate, inaczej nic nie wyjdzie...
pyyycha:]
OdpowiedzUsuń;-)
UsuńZrobię sobie jutro. :D
OdpowiedzUsuńpozdrawiam ;p
Alexa
UsuńSuper! Ściskam ciepło.
wyglądają całkiem apetycznie :))
OdpowiedzUsuńnaturaipiękno
UsuńBo są pyszne :-)