źródło: Nouveau Raw |
SKŁADNIKI:
- pół szklanki moczonych migdałów,
- pół szklanki moczonych nasion słonecznika,
- około 1/4 szklanki wody
- 1/4 szklanki startego selera,
- 1/4 szklanki czerwonej cebuli,
- 1/4 szklanki świeżej pietruszki,
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1/2 łyżki sproszkowanych alg morskich,
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki kopru.
WYKONANIE:
W blenderze miksujemy wszystkie nasionka, jeśli maszyna sie zacina dodajemy odrobinę wody. Przełożyć masę orzechową do miski i dokładnie wyrobić z pozostałymi składnikami. Doprawić, zjeść w postaci kanapek ;-).
Jeszcze dzisiaj zrobię sobie taki pasztecik. Dodam parę kropel tranu, bo akurat mam.
OdpowiedzUsuńDzięki Aniu!
Krysia świetny pomysł z tym tranem. Przepis oczywiście modyfikowałam już na kilka sposobów, ale z tranem wypróbuję w najbliższym czasie ;-)
OdpowiedzUsuńto wyglada rewelacyjnie Aniu!!! buziaki
OdpowiedzUsuńEwciu jak domasy-pasty dodasz jeszcze kiełki słonecznika to będzie naprawdę przepyszna. Ściskam
OdpowiedzUsuń