tag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post83178354471926057..comments2024-03-28T17:14:17.820+01:00Comments on cudowne diety: witariański jogurt orzechowyAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/13125183486147285062noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-42189741173381329552012-10-23T18:07:06.359+02:002012-10-23T18:07:06.359+02:00Jacku
Dzięki za szczegółowe informacje. Z tymi or...Jacku<br /><br />Dzięki za szczegółowe informacje. Z tymi orzechami arachidowymi to jest problem jak z soją, dają to do każdego produktu spożywczego, czasem w dużych, a czasem w śladowych ilościach.<br /><br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-53379318994774081042012-10-23T10:55:56.647+02:002012-10-23T10:55:56.647+02:00na temat orzechów, w tym arachidowych, istnieje wi...na temat orzechów, w tym arachidowych, istnieje wiele mitów. Mówi się o dużej ilości tłuszczy, to prawda, zawierają do 50% tłuszczu, ale są to tłuszcze jedno i wielonienasycone, korzystne dla naszego zdrowia. Nie ma więc powodó do niepokoju. Orzechy są tak wielkim źródłęm witamin, mikroelementów i enzymów, że powinniśmy je codziennie jeść. Jedyny problem to duża ilość białka. Zawierają do 20% białka, dlatego powinno się je spożywać z umiarem, czyli nie za dużo. Arachidy tak naprawdę nie są zrodziny orzechó, tylko strączkowych, ale ze względu na składniki odżywcze zalicza się je często do orzechów. Nie ma żadnych obaw z ich spożywaniem, jeśli nie jemy więcej niż 100 g dziennie, a naprawdę są tak bogate w skłądniki odżywcze, że warto je mieć w diecie na codzień. Pozdrawiam, JacekAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00464674734250684386noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-78501815386491007502011-03-09T19:32:13.567+01:002011-03-09T19:32:13.567+01:00Zuza te warstwy nie są niczym co powinno Cię niepo...Zuza te warstwy nie są niczym co powinno Cię niepokoić, tak się dzieje zawsze. Zachęcam też zobaczyć przepis Ewci na <a href="http://surowadieta.blogspot.com/2011/01/surowy-jogurt.html" rel="nofollow">surowy jogurt</a>, ale z probiotykiem.<br /><br />Co do orzechów archaidowych - tyle Ci mogę powiedzieć, że też wiem że są niekoniecznie dobre dla naszego ciała ;-), ale dlaczego to nie wiem....nie pomogę niestety.<br /><br />Pozdrawiam ciepłoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-69873623113124922832011-03-09T09:40:29.038+01:002011-03-09T09:40:29.038+01:00Ja właśnie zajadam sobie taki jogurt, na początku ...Ja właśnie zajadam sobie taki jogurt, na początku wydawał mi się dziwny w smaku ale już jest OK. A zrobiłam go z orzechów arachidowych i soku z cytryny, całą noc stał przykryty nad kaloryferem i nazajutrz wyglądał tak, że na górę wypłynęła cięższa warstwa orzechowa, a na dole był sfermentowany płyn - mam nadzieję, że to normalna rzecz? bo ja się na tym w ogóle nie znam. Jogurcik zmieszałam sobie z pokrojoną gruszką i jest całkiem smaczny:))<br /><br />A słyszałam o orzechach arachidowych niefajne opinie. Czy Ty wiesz Aniu coś na ten temat?<br /><br />Pozdrawiam:)Zuzahttps://www.blogger.com/profile/10569699580973551737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-72335020728982405712010-11-16T14:15:19.069+01:002010-11-16T14:15:19.069+01:00Najlepszy jogurt wyszedł mi z moczonych orzechów w...Najlepszy jogurt wyszedł mi z moczonych orzechów włoskich ;-).<br /><br />Jeśli chodzi o piekarnik... kaloryfery też mi się sprawdzają, ale trzeba pamietac by jogurt nie stał bezpośrednio na podłodze - zimnej.<br /><br />Ewciu czekam cierpliwie ;-).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-61755038345012821582010-11-12T19:31:39.380+01:002010-11-12T19:31:39.380+01:00och! ja juz dawno nic takiego nie robiłam, zainspi...och! ja juz dawno nic takiego nie robiłam, zainspirowałaś mnie kochanie...mniiiiam. Odpisze na emaila wkrotce:) buziakiOnasis & Mayahttps://www.blogger.com/profile/12290107247665996645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-49116202725556677902010-11-12T16:48:35.126+01:002010-11-12T16:48:35.126+01:00Ja wkładam jogurt do piekarnika i co jakiś czas go...Ja wkładam jogurt do piekarnika i co jakiś czas go lekko podgrzewam, ale teraz w sezonie grzewczym z pewnością będzie lepiej położyć go przy ciepłym kaloryferku :)<br /><br />Ściskam!!!Marcinhttps://www.blogger.com/profile/14636339218577271512noreply@blogger.com