tag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post6854445296297059794..comments2024-03-28T17:14:17.820+01:00Comments on cudowne diety: Moczenie nasion i orzechówAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/13125183486147285062noreply@blogger.comBlogger25125tag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-16998483224983451812013-03-01T20:34:18.243+01:002013-03-01T20:34:18.243+01:00Anonimie
Kiełkowanie tyczy się raczej nasionek, ...<b>Anonimie </b><br /><br />Kiełkowanie tyczy się raczej nasionek, jak Ci orzech skiełkuje to lepiej go posadzić!! Po moczeniu możesz zjeść, zrobić jakąś potrawę. Moczone orzechy są łatwiej trawione i mają uaktywnione wszystkie enzymy.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-85111732751008373772013-02-17T18:33:26.901+01:002013-02-17T18:33:26.901+01:00mocze przykladowo orzechy nerkowca przez kilka god...mocze przykladowo orzechy nerkowca przez kilka godzin i co dalej? susze je i moge odrazu jesc? o co chodzi z czasem kielkowania (2-5 dni)?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-407620859277720092012-12-26T16:14:25.699+01:002012-12-26T16:14:25.699+01:00Dziękuję za wyjaśnienie.Dziękuję za wyjaśnienie.Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/09244925077544872138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-20284419741269554772012-12-26T13:09:02.744+01:002012-12-26T13:09:02.744+01:00Małgosiu
Wszystko kiełkuje, ale akurat włoskie po...Małgosiu<br /><br />Wszystko kiełkuje, ale akurat włoskie po wypuszczeniu kiełka nie nadawalyby się już do jedzenia..<br />Wszystkie mają inhibitory enzymów, jest to cieniutka skórką, którą łatwo zdejmiesz po moczeniu orzechów/nasion.<br /><br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-91979097413511208982012-12-22T18:54:08.882+01:002012-12-22T18:54:08.882+01:00Czy orzechy, które nie kiełkują (czyli np. włoskie...Czy orzechy, które nie kiełkują (czyli np. włoskie) też zawierają inhibitory enzymów?Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/09244925077544872138noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-31004213385534889452012-12-09T18:15:00.454+01:002012-12-09T18:15:00.454+01:00Islenski
Praktycznie wszystkie orzechy się obiera...<b>Islenski</b><br /><br />Praktycznie wszystkie orzechy się obiera z tych cieniutkich skórek, ona nadaje okropnie gorzki smak.<br />Orzech wygląda jak mózg i działa pozytywnie na mózg :-)<br /><br />Pozdrawiam i dzięki za infoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-14890203704930981572012-12-08T13:35:59.853+01:002012-12-08T13:35:59.853+01:00W Iranie brali orzechy włoskie, i obierali je jesz...W Iranie brali orzechy włoskie, i obierali je jeszcze z tej cieniutkiej skórki, strasznie żmudna robota, i potem zostawiali na jakiś czas w wodzie.. niestety nie potrafię powiedzieć na jak długo, i czy była to woda z solą, czy nie... Osoboscie nie smakowaly mi. Nie dosc ze wyglądały jak mózgi, to jeszcze były bardziej kruche. Też jak mózgi.Islenskiihttps://www.blogger.com/profile/13846919585732526179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-4975787867384197792012-12-07T11:12:43.765+01:002012-12-07T11:12:43.765+01:00agata
Dzięki za info.<b>agata </b><br /><br />Dzięki za info.<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-10732491403414671682012-12-07T11:11:13.680+01:002012-12-07T11:11:13.680+01:00Islenski
A co onie robili z tymi orzechami potem...<b>Islenski </b><br /><br />A co onie robili z tymi orzechami potem? Jedli tak po prostu, czy cuda jakieś?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-6345021217105568252012-12-07T11:09:08.878+01:002012-12-07T11:09:08.878+01:00A Zet
Ja u Ciebie też śladów nie zostawiłam ost...<b>A Zet </b><br /><br /><br />Ja u Ciebie też śladów nie zostawiłam ostatnio długo, i też czytam :-)<br /><br />Ściskam ciepłoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-56989900988847295202012-12-07T10:45:13.954+01:002012-12-07T10:45:13.954+01:00Joasia21
To zależy też od tego co chcesz zrobić z...<b>Joasia21</b><br /><br />To zależy też od tego co chcesz zrobić z tcyh orzechów, jeśli jest potrzeba: mocz 12 godzin. Wodą przepłukuję orzechy, zalewam i zostwiam na noc i rano po wylaniu wody z moczenia (podlewam nią roślinki)jeszcze raz przepłukuję. <br />Woda do moczenia to w kolejności od tej najlepszej: destylowana, strukturyzowana, źrodlana, filtrowana, mineralna, przegotowana i kranówa.<br /><br />Pozdrawiam<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-60991985411816542192012-12-07T10:33:30.800+01:002012-12-07T10:33:30.800+01:00Joasiu Jamróz
I na zdrowie :-)<b>Joasiu Jamróz </b><br /><br />I na zdrowie :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-20491709417421601332012-12-07T10:17:42.185+01:002012-12-07T10:17:42.185+01:00Aspartate
Ok, o to chodziło :-)<b>Aspartate </b><br /><br /><br />Ok, o to chodziło :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-56226999063892823472012-12-07T10:11:26.968+01:002012-12-07T10:11:26.968+01:00Alexa
Miło to słyszeć, obrazek sobie zapisz na d...<b>Alexa </b><br /><br />Miło to słyszeć, obrazek sobie zapisz na dysk :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-63136606963734781962012-12-07T10:09:41.410+01:002012-12-07T10:09:41.410+01:00odciski palców
Czas moczenia podałam na przykład...<b>odciski palców </b><br /><br />Czas moczenia podałam na przykładzie własnych doświadczeń, bo teorią w książkach nie ma się co przejmować, niektorzy piszą, żeby nie moczyć nawet...<br />Orzechy ogólnie lubię moczone, ale nerkowca zjem w każdej postaci :-)<br />Lucerna - spokojnie, czasem nawet do tygodnia kiełkuje.<br /><br />PozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-84752861050752104702012-12-07T09:40:03.027+01:002012-12-07T09:40:03.027+01:00butterfly
:-)<b>butterfly</b><br /><br />:-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-86503328503935247112012-12-06T11:15:58.125+01:002012-12-06T11:15:58.125+01:00Bardzo ciekawy i przydatny post!
A nie chciałby,...Bardzo ciekawy i przydatny post! <br />A nie chciałby, żadne z was zrobić sobie darmowych pomiarów składu ciała?:P jak ktoś chętny to zapraszam na Facebooka http://www.facebook.com/gdyzyjesiezdrowo. agatanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-79815368884948356652012-12-05T17:52:20.336+01:002012-12-05T17:52:20.336+01:00Oj, w Iranie właśnie moczyli włoskie orzechy i się...Oj, w Iranie właśnie moczyli włoskie orzechy i się dziwiłem jak taki głąbIslenskiihttps://www.blogger.com/profile/13846919585732526179noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-30562014431309210552012-12-04T20:44:22.165+01:002012-12-04T20:44:22.165+01:00A ja chciałem tylko powiedzieć, że jestem i czytam...A ja chciałem tylko powiedzieć, że jestem i czytam :)Zemigrowanyhttps://www.blogger.com/profile/00418701689015776948noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-12753194638514843092012-12-04T12:17:41.116+01:002012-12-04T12:17:41.116+01:00A orzechów włoskich nie powinno sie moczyc 48 godz...A orzechów włoskich nie powinno sie moczyc 48 godzin z wymienianiem wody? W jakej wodzie moczyć? Z kranu, z kranu przegotowaną, mineralną, źródlaną, filtrowaną?<br /><br />Joasia 21Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-78520158414719771462012-12-03T18:33:54.340+01:002012-12-03T18:33:54.340+01:00o super przyda mi sie ten obrazek!:)o super przyda mi sie ten obrazek!:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04724051834222860675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-37738877046692527062012-12-03T12:18:50.177+01:002012-12-03T12:18:50.177+01:00Wiedziałam o tym, ale obrazek zapisałam, żeby wied...Wiedziałam o tym, ale obrazek zapisałam, żeby wiedzieć co ile godzin.Agnieszka Binkiewiczhttps://www.blogger.com/profile/10537744002903479534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-36424386183629509072012-12-02T19:00:40.098+01:002012-12-02T19:00:40.098+01:00Przydatny post, szczerze mówiąc nawet o tym nie wi...Przydatny post, szczerze mówiąc nawet o tym nie wiedziałam.AIexahttps://www.blogger.com/profile/08084502345208741472noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-5922780499814973992012-12-02T15:57:59.036+01:002012-12-02T15:57:59.036+01:00pięknie to wszystko zebrałaś w całość :*
moje dośw...pięknie to wszystko zebrałaś w całość :*<br />moje doświadczenia w tym temacie są takie, że fasolkę Mung moczę krócej i b. szybko kiełkuje, cos jak soczewica. moczę również orzechy brazylijskie są dla mnie wtedy lepsze w smaku :)lucerna bywa kapryśna, albo to ja mam takie szczęście, i potrafi mi długo kiełkować. zwykle zbieram ją dopiero po tygodniu. <br /><br />buziak!Lotny ptakhttps://www.blogger.com/profile/17122926467537235725noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9096213392806322698.post-78706038546925477432012-12-02T15:34:39.038+01:002012-12-02T15:34:39.038+01:00super;)super;)butterflyhttps://www.blogger.com/profile/09044269317698687380noreply@blogger.com