Szukaj na tym blogu

Translate

sobota, 14 lipca 2012

Pytania...


      Kochani, dziś kolejna porcja niecodziennych pytań.... nie musicie odpowiadać na nie w komentarzach bo odpowiedzi są tylko dla Was :-), no chyba, że ktoś bardzo chce się podzielić.. Ja nalegam jedynie na podanie odpowiedzi na pytanie z ostatniego zdjęcia...



źródło obrazka: favim.com
 
źródło obrazka: vk.com
 
źródło obrazka: wishfulinspiration.com


źródło obrazka: fiftymiles.tumblr.com
  
źródło obrazka: wheniwokeupalone.tumblr.com


źródło obrazka: sarahhjane.tumblr.com


źrodło obrazka: nieznane

 
źródło obrazka: nothingcloser.tumblr.com


źródło obarzka: www.picship.com


czwartek, 12 lipca 2012

Pizza raw food


Pizza Italiano
autor: Mila ilina


SPÓD

2 duże dojrzałe pomidory
1 szklanka pulpy migdałowej (resztek po robieniu mleka migdałowego)
1/2 szklanki miąższu z kokosa
1/3 szklanki zmiksowanych na mąkę nasion lnu
świeża bazylia
1 cebula
1 łyżka oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1/3 łyżeczki soli morskiej ( lub himalajskiej lub gruboziarnistej)


     Składniki zblendować na gładką masę, podzielić na dwie części. Suszyć w dehydratorze.



SOS POMIDOROWY
1 dojrzały, miękki pomidor
czerwona papryka
kilka suszonych pomidorów, mogą być z oliwy
1 łyżka rozdrobnionych ziół
1 łyżka tłuszczu kokosowego
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki soli  i pieprzu




SER A'LA MOZARELLA

1 szklanka moczonych orzechów nerkowca 
1 żółta papryka
sok z około 1/2 cytryny
2 łyżki wody
1 średnia cebulka
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki agawy
1/2 łyżeczki soli





P.S. To chyba pierwsza pizza, która mi wyszła tak pięknie jak ta na zdjęciu . Oczywiście składniki zostały bardzo mocno zmodyfikowane do dostępnych mi produktów.


poniedziałek, 9 lipca 2012

"Surowo - rozwojowe warsztaty Spectrum Rozwoju"


    Kochani, to co Ania, Alani, Ewcia i Biedrona zrobią w najbliższym czasie zakołysze chyba całą ziemią, niebem i blogosferą :-)...




"Surowo - rozwojowe warsztaty
Spectrum Rozwoju"


 Gdzie i kiedy:

Gdzie i kiedy:


Kraków ul.Mikołajska 4 (Fundacja www.wyspart.pl) - 21 lipca sobota  
Warszawa ul.Chmielna 9a (www.vegemiasto.pl) - 5 sierpnia niedziela
Wrocław u. Ruska 19 Machina Organika - 12 sierpnia - więcej info tutaj

Godziny: 12:00 – 18: 00 

Za ile: 55 zł . Ilość miejsc ograniczona.  Zapisać można się  np. TUTAJ

Informacje : 662-803-789 Ania


 Prowadzące i poruszane tematy:  

Ewelina Stepnicka: 
Jedzenie jako efekt CUD-u czyli współpracy miedzy Ciałem Umysłem i Duszą. -Uzdrawiające właściwości ciała oraz rola surowego  jedzenia przy leczeniu chorób. -Psychologia emocjonalnego jedzenia -Miłość, wdzięczność i wybaczenie jako podstawowe "narzędzia" do uleczenia ciała, duszy i umysłu.


  Anna Sośnierz:  O tym jak przestać poszukiwać i gonić za nieistniejącym ideałem i po prostu żyć, być otwartym na ludzi i doświadczenia, nie skrywać niczego bo tajemnice nie istnieją, o tym jak ważne jest to by podchodzić do życia całościowo i dbać o wszystkie jego aspekty. Składniki zdrowego stylu życia i jak na co dzień dbać o siebie. Szczęśliwy sposób życia, sport, pozytywne myślenie, sen , nawadnianie, samoakceptacja, praca zgodna z pasją, szczęśliwe relacje, miłość i szacunek.

  Alani Satori: Spojrzenie na jedzenie okiem filozofa. Weganizm, surowa dieta i frutarianizm – podejście intuicyjne.Rozważania filozoficzne oraz medytacje doprowadziły mnie do wybrania surowej wegańskiej diety a potem frutarianizmu. Zauważyłam wtedy, że wokół każdego stylu odżywiania gromadzi się wielu ekspertów, którzy starają się narzucić innym swój punkt widzenia. Kogo powinniśmy słuchać przy wyborze diety? Czy nie lepiej byłoby słuchać swojej intuicji niż jakiegoś guru z filmików na kanale youtube? Tylko co zrobić gdy ta intuicja została wypaczona przez lata jedzenia fast foodów i polepszaczy smaku? Czy istnieje jeden idealny sposób żywienia, który jest optymalny dla wszystkich ludzi? Jak społeczeństwo, emocje, środowisko i duchowość wpływają na to co włożymy na talerz? Nagle okazuje się, że jest tyle różnych aspektów jedzenia, o których nie śniło się nawet filozofom.


Monika Jakubczak
http://zmiany-2012.blogspot.com/




 Okiem mistyka spojrzenie na energetyczną stronę człowieka. Praktyka w tabletce oraz domowe SOS- ulecz się sam.
- Ćwiczenia udrażniające kanały energetyczne i przestawiające ciało na pobieranie energii bezpośrednio z MATKI ZIEMI.
- Ćwiczenia wzmacniające, reperujące i poszerzające zasięg naszej aury.
- Pokaz bioenergoterapii dla każdego. Domowy lekarz i samouzdrawianie we własnym zakresie.
I niespodzianka- sprawdzanie uzdolnień paranormalnych.
(zdolności jasnowidzenia, jasno wiedzenia, telepatia,telekineza, hipnoza, uzdrawianie energią, słowem.


  W programie również mini warsztaty kreatywnego przyrządzania surowych przysmaków!


  Partnerzy i przyjaciele:
5% rabatu dla wszystkich, którzy zrobią zakupy w Sklepie i podadzą kod.
(Rabat przysługuje na jednorazowe zakupy).
Kod rabatowy: RAW POLSKA





Promocja:
5zł zniżki dla przyjaciół Audycji Spectrum Rozwoju szczegóły na stronie:

sobota, 7 lipca 2012

Guma do żucia Mentos (Pure Fresh) - analiza składu



     Kolejny ciekawy artykuł. Tym razem z blogu Łukasza: Poradnik konsumenta. Czy wiesz co jesz? Nieco w tym temacie już pisałam na blogu: wszystkie wpisy na temat cukru, wpis o aspartamie. Kolega zrobił świetną analizę składu popularnej gumy. Zachęcam do dokładnego przeczytania poniższego artykułu. Jednocześnie zastanówcie się jakie szkody może wyrządzić w organizmie spożywanie tego produktu przez kilkanaście czy kilkadziesiąt lat, codziennie po kilka sztuk.





 "Guma do żucia  Pure Fresh “MENTOS


Skład: E967 Ksylitol, mannitol, sorbitol, maltitol, syrop maltitolowy, aspartam, acesulfam K, sukraloza, baza gumowa, sok pomarańczowy 3%, E422 Glicerol, aromaty, kwas cytrynowy, kwas mlekowy, E414 Guma arabska, karboksymetyloceluloza, żelatyna, E171 Dwutlenek tytanu, koszenila, beta- karoten, lecytyna sojowa, E473 Estry sacharozy, ekstrakt z zielonej herbaty 0,1%, E903 Wosk carnauba, E320 Butylohydroksyanizol (BHA). Zawiera źródło fenyloalaniny.


1.Ksylitol E967(dawniej produkowany z brzozy ,obecnie produkowany z odpadów przemysłu drzewnego)Środek utrzymujący wilgotność,Stabilizator -uznawany za nieszkodliwy dla zdrowia

Potencjalne skutki: W małych dawkach uznawany za nieszkodliwy w zastosowaniach spożywczych,korzystny wpływ na zdrowie,duże dawki mogą wywołać biegunkę i wzdęcia,u szczurów wywołał guzy.

Zastosowanie w żywności:Lody, czekolady, dżemy, wyroby cukiernicze, guma do żucia, cukierki toffi, miętusy.

Inne zastosowanie: Pasty do zębów.



2.Mannitol E421(izolowany z wodorostów)-Substancja słodząca ,Środek utrzymujący wilgotność-niebezpieczny dla zdrowia i życia

Potencjalne skutki: Nadpobudliwość, mdłości, wymioty, biegunka, pokrzywka, niezalecany dzieciom i diabetykom, dysfunkcje nerek, podrażnienia żołądka, anafilaksja

Zastosowanie w żywności: Produkty spożywcze z modyfikowanymi węglowodanami lub niskokaloryczne, guma do żucia, słodycze, dżemy, galaretki

Inne zastosowanie: Kremy do rąk, produkty do układania włosów.



3.Sorbitol ,syrop sorbitolowy E420 (mogą być syntetyczne z glukozy) Środek utrzymujący wilgotność ,Substancja słodząca -umiarkowanie szkodliwy dla zdrowia

 Potencjalne skutki:  Nadmierne spożycie może spowodować skurcze jelit, biegunkę, dolegliwości żołądkowo-jelitowe, wzdęcia, katarakty, może zakłócać wchłanianie lekarstw, przez co stają się bardziej toksyczne lub mniej efektywne: w rejestrze NIH niebezpiecznych związków chemicznych

Zastosowanie w żywności: Wyroby cukiernicze, suszone owoce, guma do żucia ,czekolady,lizaki

Inne zastosowanie: Kosmetyki ,spraye do włosów, szampony, płyny do higieny jamy ustnej, pasty do zębów, balsamy, anty-zamarzacze



4.Maltitol,syrop maltitowy E965 ( produkowany z maltozy)Substancja słodząca ,Stabilizator -uznawany za nieszkodliwy dla zdrowia

Potencjalne skutki: W małych dawkach uznawany za nieszkodliwy w zastosowaniach spożywczych,nadmiar może działać przeczyszczająco.

Zastosowanie w żywności: Produkty niskokaloryczne, suszone owoce, wyroby cukiernicze.

Inne zastosowanie: Przemysł piwowarski.



5.Aspartam E951(Produkowany z fenyloalaniny i kwasu asparaginowego,w ciele rozpada się do metanolu,następnie formaldehydu ,może pochodzić z roślin GM ) -Substancja słodząca ,Wzmacniacz smaku i zapachu -niebezpieczny dla zdrowia i życia

Potencjalne skutki: Bóle głowy,depresja, niepokój, astma, zmęcznie, adpobudliwość, symptomy jak w stwardnieniu rozsianym, ślepota, agresja, migrena, bezseenność , zawroty głowy, irytacja, epilepsja, utrata pamięci, apopleksja ponad 92 przypadki, niezalecany dzieciom i kobietom w ciąży, teratogenny

Zastosowanie w żywności: Sztuczne słodziki, produkty spożywcze niskokaloryczne, napoje dietetyczne, gumy do żucia, napoje bezalkoholowe, kawa rozpuszczalna, może występować we wszystkich produktach niezawierających cukru

Inne zastosowanie: Kremy do rąk,produkty do układania włosów.



6.Acesulfam K E950-Substancja słodząca Wzmacniacz smaku i zapachu-niebezpieczny dla zdrowia i życia

Potencjalne skutki: Zanotowano przypadki raka płuc, raka piersi, białaczkę, choroby układu oddechowego i nowotwory u zwierząt

Zastosowanie w żywności: Sztuczny słodzik, niskokaloryczne artykuły spożywcze, niskokaloryczna guma do żucia

Inne zastosowanie: Produkty do higieny jamy ustnej



7.Guma arabska E414-Zagęstnik ,Emulgator,Substancja żelująca,Stabilizator-niewiadomym jest czy jest bezpieczny dla zdrowia

Potencjalne skutki: Mało toksyczna przy spożyciu doustnym, astma, wysypka,pokrzywka, katar sienny

Zastosowanie w żywności: Wyroby cukiernicze, napoje bezalkoholowe, guma do żucia, galaretki polewy

Inne zastosowanie: Kosmetyki, produkty do pielęgnacji włosów, lekarstwa

środa, 4 lipca 2012

Rtęć w szczepionkach nieszkodliwa?

      Kolejny cytowany wpis z blogu pana Marka [klik]. Nie będę tutaj nic dodawać od siebie, bo nie widzę sensu. Kto nadal ślepo wierzy w bezpieczeństwo szczepionek - niech przynajmniej doczyta do końca, a dopiero potem wypisuje obraźliwe komentarze... - przypominam o kulturze wypowiedzi.
       Mam jeszcze kilka przygotowanych wpisów na temat szkodliwości szczepionek.

"WHO nadal chce zabijać dzieci rtęcią*

   
 
                                                                       Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zadecydowała arbitralnie, żeby nie usuwać rtęci ze szczepionek, mimo że jest to jedna z najbardziej toksycznych znanych substacji, odpowiedzialna za trwałe okaleczenie (lub zabicie) milionów dzieci na świecie. Chodzi naturalnie o zachowanie wielomiliardowych zysków karteli farmaceutycznych, co WHO przedstawia jako „zabezpieczenie szerokiej dostępności szczepionek” dla ludzkości.

      W tej sytuacji cała odpowiedzialność za ochronę dzieci przed poszczepiennym kalectwem spada na rodziców. Nie można dziś ufać żadnej organizacji „zdrowia”, bo one nie reprezentują interesów obywateli, tylko interesy wielkiego biznesu i swoje własne, a te interesy są sprzeczne. Dlatego samokształcenie medyczne rodziców oraz wymiana doświadczeń z innymi rodzicami są dziś niezbędnym warunkiem zachowania zdrowia dzieci.

      
      
       Na całym świecie (także w krajach słabo rozwinętych) narastają dziś protesty przeciw toksycznym szczepieniom. Np. rząd Indii wycofał z użycia szczepionki HPV po tym, kiedy kilkanaście czy kilkadziesiąt dziewcząt zmarło wkrótce po tych szczepieniach. Na amerykańskich uczelniach studentki i studenci masowo wypisują się ze studiów, jeśli skorumpowana administracja próbuje ich przymuszać do szczepień HPV. Uderzając władze uczelni po kieszeni, studenci uczą je respektowania praw człowieka.


        W tabelkach zamieszczony jest opis powikłań zarejestrowanych w USA u dziewcząt i młodych kobiet w bazie VAERS po szczepieniach HPV do kwietnia 2012 (to tylko 1 do 10% wszystkich prawdopodobnych).


 (Wyjaśnienie: Female – kobieta, Male – mężczyzna, Unknown – nieznane, months-miesięcy, years-lat)


       Jak widac z tych liczb, szczepionki HPV są skutecznym środkiem zabijania i okaleczania dziewcząt.

Prof. Maria Dorota Majewska (nadesłane e-mailem)." 



..............................
Źródło:

http://www.monitor-polski.pl/who-nadal-chce-zabijac-dzieci-rtecia/#more-1502
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Obserwuj przez e-mail: